Wandeling Laarzenpad

 

Achterveld Neede

 

Shortgolf

Eibergen

 

4 min rijden

Fietsen in

en rond Neede

 

 

 

 

De 9 kilometer lange route is gemarkeerd en kan worden ingekort tot ruim 2 of 3 kilometer. De wandeling start vanaf parkeerplaats Needse Achterveld, aan de Visschemorsdijk  Neede. Een folder is verkrijgbaar bij de VVV Neede en onze B&B uiteraard. Leuk weetje: de B&B eigenaar is gecertificeerd IVN gids.

 

 

 

 

 

 

Deze unieke shortgolfbaan ligt gelegen rondom de Rijks monumentale boerderij ’t Vunderink te Eibergen (Gemeente Berkelland). Op deze unieke locatie kan men in het karakteristieke coulissenlandschap een 9 of 18 holes ronde golf spelen. Het is een compacte -circa 4 hectare grootte- baan voor jong en oud met tal van uitdagingen en afwisselingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geniet van de natuur en rust die de achterhoek u te bieden heeft. Er zijn vele fietsroutes in en rondom neede.

 

Hier wat bezienswaardigheden op een rij:

Sint-Caeciliakerk                       Rietmolen

Oostendorper watermolen       Haaksbergen

Recreatiepark Het Rutbeek      Enschede

Smalenbroek                             Oldenzaal/Enschede

John Ingrahm vliegtuigcrash   Losser

Martinus toren                           Losser

De Olde Mulle                             Eibergen

 

 

 

 

 

 

 

Culinair

  De olde smitse Goor

 

  Lindeboom Eibergen

 

  Frankie's Bistro Neede

 

  Pizzatrain

 

 

 

't Spilbroek 

Zwem Center, loopafstand

 

Hambroekplas

Borculo 7,2km

 

 

Het multifunctionele centrum in Neede beschikt over een overzichtelijk overdekt zwembad met een wedstrijdbassin, recreatiebad met glijbaan, stroomversnelling en een bubbelbad, een grote sporthal en een prachtig sportcafé.

 

Vlakbij Borculo ligt recreatiegebied Hambroekplas. Dit kleinschalige gebied biedt voor ieder wat wils op en aan het water: zonnen, vissen, zwemmen of kanoën. Voor de kinderen zijn er uitdagende speeltoestellen.  

 

 

 

 

 

 

Trekvogelpad

 

 

Het Trekvogelpad is het ‘langste natuurpad van Nederland’. Geen andere LAW verbindt zoveel vogelrijke natuurgebieden met elkaar. Logisch dat de Vogelbescherming meewerkt aan deze route. Het pad wordt ook wel het ‘Pieterpad-Overdwars’ genoemd. Van Bergen aan Zee voert de 414 km lange route door het midden van Nederland naar Enschede aan de Duitse grens. Van het strand en de duinen voert de route door het Midden van Noord-Holland langs droogmakerijen en veenweiden, veenrivieren en plassen. Dan wandel je door bossen en heiden van de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe. Na het kruisen van de IJssel stap je verder over de vele landgoederen van de Achterhoek. Tikt daar een specht, roept daar een uil. 

 

 

 

 

 

 

Eibergseweg 32,      
7161 AL, Neede   |    tel:  0545 - 293675   mob:  
06 - 29061688

  • Facebook - White Circle
  • Trip Advisor App Icon